| Jannfff | Дата: Четверг, 11.06.2026, 11:16 | Сообщение # 1 | Майор Группа: Пользователи Сообщений: 269 Статус: Offline | Я дивлюся на контекстну рекламу в інтернеті як на інструмент «швидких грошей», але й «швидкого зливу» бюджету. З одного боку, можна майже миттєво підняти трафік і продажі, з іншого бачив акаунти, де CPC росте, а заявки стають золотими. Як ти для себе вирішив, що контекстна реклама в інтернеті — це не просто експеримент, а керований канал, і що саме в ній має бути налаштовано, щоб вона реально тримала рентабельність, а не працювала «до першого апдейту аукціону»? | | | | |
|
| Zeniset | Дата: Четверг, 11.06.2026, 18:16 | Сообщение # 2 | Майор Группа: Пользователи Сообщений: 247 Статус: Offline | Для мене контекстна реклама це не про «натиснули кнопку — пішли продажі», а про системну роботу з попитом: я дивлюсь на неї як на керований фінансовий інструмент, де ти вкладаєш певну суму й очікуєш визначений ROAS та CAC, а не абстрактний «трафік», і саме тому контекстна реклама в інтернеті https://itforce.ua/kontekstnaya-reklama/ має починатися не з запуску кампаній, а з аудиту ніші, семантики, карти попиту й економіки продукту скільки ти можеш дозволити собі платити за клік і за лід, щоб це вкладалося в маржу. Далі йде структура: окремі кампанії під брендові, пошукові, товарні, ремаркетинг, з чітким поділом за типами запитів і наміром користувача, а не одна «збірна солянка» на всі ключі; уже потім підключаються оголошення, розширення, креативи, а головне аналітика: правильно налаштовані GA4, конверсії, наскрізні звіти, щоб ти бачив не тільки кліки, а й реальну вартість заявки й продажу. У такій конструкції контекстна реклама в інтернеті перестає бути рулеткою: ти швидко тестуєш гіпотези, відсікаєш неефективні запити, масштабуєш ті зв’язки, де сходиться економіка, і тримаєш канал у плюс навіть при рості конкуренції в аукціоні, тому її варто розглядати не як «разову акцію», а як постійний елемент маркетингової воронки. | | | | |
|