Карты городов России

Карты городов · Регистрация · Вход · Форум · Фото · Cайты · Объявления · Гостевая
 
Новые сообщения | Участники | Правила | Поиск
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум России » Россия » Флейм » Способи сепарації крові.
Способи сепарації крові.
TionДата: Четверг, 09.12.2010, 14:48 | Сообщение # 1
Tion
Генералиссимус
Группа: Vip
Сообщений: 11992
Статус: Offline
Суть сепарації дуже просто зрозуміти, якщо згадати, що кров складається з двох складових - кліток крові (Рис.1.5.) і плазми.

Рис.1.5 – Складові кліток крові.

У кожної складової своя задача - еритроцити несуть до кліток організму кисень і живильні речовини, а через плазму від кліток відділяються продукти життєдіяльності, так звані токсини.

Один з таких методів це метод центрифугування:

В основі механізму такої сепарації лежить відмінність щільності еритроцитів від щільності лейкоцитів, тромбоцитів, плазми і різних домішок
Таким чином, швидкість сепарації залежить від щільності клітинних або рідинних складових оброблюваної крові. Еритроцити, частина нейтрофілів, метамієлоцитів і ретикулоцитів є найбільше "щільними" клітинними елементами. Тому вони через особливий пристрій дзвону осідають при центрифугуванні, тоді як менш щільні клітки крові, плазма з розчиненим у ній вільним гемоглобіном, детрит, строма зруйнованих кліток і. т. п. - спливають і віддаляються через спеціальні канали в мішок для відходів.

Процедура продовжується, поки спеціальні датчики не зафіксують рівень гематокрита 60 - 65 %.

Тоді починається наступний етап - відмивання. У той же дзвін центрифуги за допомогою роликового насоса надходить середовище, що промиває - 0,9 % розчин NaCl або розчин Рингера.

Він омиває еритроцити і витісняє забруднену плазму. Повторюється центрифугування, що чистить середовище і плазма з антикоагулянтами і вільним гемоглобіном сепаруються і віддаляються в мішок для відходів.

Процедура повторюється, поки всі небажані домішки не будуть вилучені. Після цього відмиті, концентровані еритроцити за допомогою роликового насоса перекачуються в мішок для готової аутоеритромаси. Після розведення розчином Рингера в співвідношенні 1:1 еритроконцентрат готовий до переливання пацієнтові.

Переваги даного методу очевидні. Оскільки основна маса ускладнень реінфузія зв\'язана з попаданням у кров\'яне русло пацієнта аутоплазми, багатої небажаними домішками, то очищення реінфузата від подібної плазми рятує пацієнта від цих ускладнень Вимиваються не тільки рідкі домішки, але і детрит, мікроагрегати, строма зруйнованих кліток, що значно знижує ризик мікротромбоемболії.

В останні роки найбільш перспективним способом виділення кліток є магнітна сепарація. Створення нового способу виділення кліток актуально як для удосконалювання методів ідентифікації і сепарації субпопуляцій лімфоцитів в експериментальних умовах, так і при розробці нових імунодіагностичних панелей для різних форм гемобластозів.

Метою цього дослідження була розробка методики виділення популяції В-лімфоцитів з периферичної крові донорів за допомогою методу імунномагнітної сепарації.
Протягом 1997-1998 р. у наших дослідженнях використовувалася кров 60 донорів Вітебської обласної станції переливання крові. Проведено три серії дослідів по виділенню лімфоцитів з цільної крові, лейкоконцентрата, суспензії мононуклеарів. У розробленій нами методиці в основу виділення В-лімфоцитів покладений метод поділу кліток по поверхневим мембранним диференційним антигенах за допомогою полістиролових (із включенням магнетиту) мікросфер. Мікросфери, розроблені на основі кон\'югації моноклональних антитіл на поверхні магніточутливих мікроносіїв, вносили к мононуклеарам крові з розрахунку 1:10. У серії досвідів було встановлено, що оптимальною умовою зв\'язування магніточутливих мікроносіїв із клітками-мішенями (В-лімфоцити) є інкубація суміші при 4°С з плином часу 40 хв. Комплекси, що утворяться, (магніточутливих мікроносіїв В-лімфоцит) виділяли за допомогою лабораторного сепаратора БЕЛСЕП-1. Після фіксації і фарбування комплексів проводили облік реакції; позитивно зв\'язаними вважали клітки, що приєднали не менш трьох мікросфер. У результаті проведених досліджень було виявлено, що виділення В-лімфоцитів, що несуть поверхневі антигени, склало 19% від усієї популяції лімфоцитів крові, що статистично вірогідно відрізняється від контролю і відповідає даним закордонних авторів.

Використовуючи процес фільтрації крові - так називаний плазмафорез, учені навчилися цілком вилучати антитіла з крові пацієнтів перед трансплантацією.
http://web-studia.net.ua/
http://web-studia.net.ua/stat1.html

 
Форум России » Россия » Флейм » Способи сепарації крові.
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Полезная информация
Случайные фотоПоследние темы форума
Volkswagen Tiguan Concept
Галерея:
Авто и Мото
Рейтинг:
0.0
Просмотров:
843
Maserati 3200GT
Галерея:
Авто и Мото
Рейтинг:
0.0
Просмотров:
783
Kia Carens
Галерея:
Авто и Мото
Рейтинг:
0.0
Просмотров:
739
 Отдых в Карпатах
 рейтинг казино та слотів
 Тактическая экипировка
 шукаю ресурс із рецептами
 услуги стяжки пола
О сайте - Контакты - Обновления
При использовании материалов, прямая активная гиперссылка на сайт Maps.at.ua обязательна. Copyright Maps.at.ua © 2009 - 2024